Bemutatkozás

14311499_1301088109901194_8494942323963148714_oBoda Bence vagyok, biológia-környezettan tanárszakos hallgató az ELTE Természettudományi Karán.

Személyes motivációm a tanári pályára számtalan előadáson, szervezési és kreatív feladaton keresztül érett meg. Megfogalmazódott bennem, hogy nem csak a saját tudásomat szeretném gyarapítani, hanem szeretném megtanulni átadni is azt.

Számomra egy jó tanár mindig is egy olyan szakembert jelentett, aki a saját tárgyi tudása mellett elkötelezetten és magát odaszánva, őszinte személyiséggel vesz részt a tanításban.

Már középiskolában sokat foglalkoztam a természettudományokkal, a biológia és kémia fakultáció mellett fizika versenyekre jártunk az iskolai csapattal. Itt szerettem meg igazán a kísérleteket és a fizika érdekes bemutatását, ami sok nehézség ellenére nem bizonyul lehetetlennek. Szerettem volna fiatalokkal foglalkozni, a táborozási tapasztalatok hatására, és ez a természettudományokkal a tanári hivatásban találkozott.

Tanításban tapasztalatom, testvéreim segítése mellett, tavaly ősz óta van, amikor elkezdtem korrepetálni a református menekültmisszió által fenntartott Tanodában. Fizikával foglalkoztunk két diákommal, ahol az egyébként sem könnyű tantárgy megértése mellett a nyelvi korlátok átlépésére is módot kellett találjunk, azonban végül mindketten sikeresen javítottak tanulmányi eredményükön.

Fontosnak tartom a gyerekek megismerését és egy befogadó és inspiráló légkör megteremtését a tanuláshoz és a tanításhoz, a maradandó értékek átadásához. Számomra ezek fontos értékek egy jó tanárban, amivé magam is válni szeretnék.

Advertisements